spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomieBăncile chineze dau afară zeci de mii de angajați

Băncile chineze dau afară zeci de mii de angajați

-

Declinul sectorului bancar din China produce șomeri pe bancă rulantă. Numai în prima jumătate a acestui an, 25.000 de chinezi care lucrau în bănci și-au pierdut locurile de muncă. Iar declinul va continua, cel mai probabil, după cum afirmă analiștii., transmite RFI.

- Reclama -

Cele mai mari patru bănci din China au raportat că personalul a scăzut cel mai mult din ultimii șase ani în prima jumătate a lui 2016, punând în evidență posibilitatea ca angajările să își fi atins maximul în cel mai mare furnizor de job-uri în sectorul bancar.

- Advertisement -

Bloomberg remarcă faptul că un declin de 1,5% față de sfârșitul anului trecut a afectat peste 1,62 de milioane de muncitori de la Agricultural Bank of China, Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank Corp și Bank of China. Agricultural Bank, cel mai mare angajator din sistemul bancar, a spus că numărul salariaților a scăzut sub 500.000.

Deși o scădere a job-urilor în prima jumătate a anului nu este neobișnuită, declinul de 25.000 de job-uri este cel mai mare din ultimii șase ani, iar firme precum BOC International Holdings și DBS Vickers Hong Kong spun că schimbările din sistemul bancar vor limita din ce în ce mai mult angajările.

- Advertisement -

„Băncile chineze au trecut prin mai mulți ani de expansiune, însă forța de muncă va continua să se mișcoreze în condițiile în care vedem avansuri tehnologice și reduceri de costuri”, a precizat la rândul său Polar Zhang, un renumit analist al acestei piețe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img