spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeBanca Angliei către britanici: Trebuie să acceptați scăderea nivelului de trai

Banca Angliei către britanici: Trebuie să acceptați scăderea nivelului de trai

-

Oamenii din Marea Britanie trebuie să accepte că situația lor economică s-a înrăutățit, a declarat Hugh Pill, economist șef la Banca Angliei, pentru The Guardian.

- Reclama -

„În Marea Britanie, cineva trebuie să accepte faptul că situația sa (economică-n.red) s-a înrăutățit și să nu mai încerce să mențină puterea de cumpărare reală prin creșterea prețurilor sau creșterea salariilor sau transferând costul energiei electrice către consumatori, ” — a remarcat expertul.

Situația actuală este cauzată de importurile mari de gaze naturale, al căror preț a crescut puternic în contrast cu costul serviciilor pe care Londra le vinde în străinătate, a explicat economistul.

Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie a raportat anterior că veniturile reale ale populației continuă să scadă cel mai rapid din ultimii zece ani, pe fondul inflației care depășește creșterea salariilor. Din acest motiv, în țară este un val de greve. Lucrătorii feroviari, avocații, personalul aeroportului, poștașii și muncitorii din alte zone ies la proteste.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img