spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăCulturăBalet pe bani publici

Balet pe bani publici

-

Procurorii DIICOT au efectuat luni 26 de percheziții în Iași și în București într-un dosar în care acuzațiile sunt de delapidare și fals.

- Reclama -

Într-un comunicat de presă, procurorii vorbesc despre un grup infracțional organizat. Surse judiciare au precizat pentru Europa Liberă că printre persoanele vizate se numără și Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale Române Iași fost manager al Operei Naționale București.

“În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane”, arată DIICOT, într-un comunicat.

Potrivit procurorilor, membrii grupului au acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii.

“Acțiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași. Concret, scopul organizării grupului infracțional a fost cel al obținerii unor sume mari de bani din bugetul entității angajatoare pentru satisfacerea intereselor proprii și ale colaboratorilor grupării, prin folosirea, traficarea sau însușirea unei cote mari a subvențiilor oferite de stat prin Ministerul Culturii”, se mai arată în comunicat.

Anchetatorii mai arată că în timpul investigații au aflat că gruparea a acționat, în diferite perioade, atât în municipiul Iași, cât și în București, activitatea infracțională din ultima perioadă fiind desfășurată pe raza municipiului Iași. Prejudiciul estimat de procurori este de 5.000.000 de lei

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img