Băgat în multe afaceri controversate, ministrul Mediului se victimează: ”Spre deosebire de alţi colegi din guvern, nu am primit încă ameninţări cu moartea, dar primesc în fiecare zi tot felul de mesaje”

0
157

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, sâmbătă, că primeşte zilnic „tot felul de mesaje” din partea celor nemulţumiţi de „direcţia în care merge ministerul”.

Costel Alexe a făcut obiectul dezvăluirilor din presă datorită afacerilor sale controversate.

„Spre deosebire de alţi colegi din guvern, nu am primit încă ameninţări cu moartea, dar primesc în fiecare zi tot felul de mesaje că nu e bună direcţia în care merge Ministerul şi că vrem să scoatem la suprafaţă tot ce înseamnă trasabilitatea lemnului în România”, a afirmat Costel Alexe, liderul filialei ieşene a PNL, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, fenomenul defrişărilor ilegale în România nu poate fi stopat uşor.

„Cu siguranţă, la momentul la care vorbim se fac defrişări. Nu aveau cum să fie stopate într-o lună de zile. Dacă aţi observat, la nivel naţional, cred că administratorii fondurilor private, tot felul de entităţi din astea juridice ale marilor procesatori, aproape că mă atacă zilnic, dar zilnic, pentru că nu le convine să operaţionalizăm cât mai repede programul SUMAL (care monitorizează toată masa lemnoasă din România care este aprobată pentru a fi exploatată – n.r.) care a fost tergiversat trei ani la rând, care în mod normal avea ca dată de operaţionalizare iulie anul viitor, dar ne-am propus împreună cu STS să îi dăm drumul în luna aprilie sau în mai. Din acel moment orice cantitate de lemn din păduri până la operatorul primar va fi supravegheată. Şi avem în curs pentru acest an o procedură prin care să nu mai fim singura ţară din Europa care îşi vinde lemnul pe picior, ci el trebuie să fie vândut în rampă şi fasonat”, a declarat ministrul Mediului.