spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăDezvaluiriBădălau-Ficățel, Ginerele și Nașul

Bădălau-Ficățel, Ginerele și Nașul

-

Nicolae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, ar fi avut discuții cu lideri din PSD pentru a reveni în partid înainte de a fi reținut de DNA pentru corupție, însă a fost refuzat, transmite Europa Liberă. 

- Reclama -

Vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău, este acuzat de DNA de trafic de influență și dare de mită, după ce ar fi făcut presiuni asupra unui primar de comună pentru acordarea unui contract public.

Firma care ar fi trebuit să câștige contractual este Samby Impex SRL și este administrată de Răzvan Alexandru Marica, ginerele lui Niculae Bădălău.

Potrivit unor surse judiciare, primarul care l-a denunțat pe demnitar este Dan Păsat, fost deputat PDL, condamnat în 2013, la trei ani de închisoare cu executare pentru șantaj.

Anterior reținerii, Nicolae Bădălău, nume important în PSD până în 2020, ar fi discutat cu lideri din partid despre revenirea sa în rândul social-democraților. Potrivit unor surse politice a fost, însă, refuzat.

EUROPA LIBERĂ DESPRE CARACATIȚA FIRMELOR LUI BĂDĂLĂU-FICĂȚEL

Ginerele lui Niculae Bădălău, Răzvan Alexandru Marica, pentru care a intervenit consilierul de conturi pentru a obține un contract public la primăria Bucșani din Giurgiu este acționar la două firme. Pe una o administrează, Samby Impex SRL, iar la cealaltă, Gen Dual Construct SRL are 50 din părțile sociale.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Samby Impex are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide”.

Începând cu 2016, firma a semnat primele contracte de lucrări publice. Primăria din Florești Stoenești Giurgiu a semnat un prim contract cu societatea ginerelui lui Bădălău în decembrie 2016.

Potrivit caietului de sarcini, primăria a plătit 6,3 milioane de lei pentru asigurarea alimentării cu apă a comunei Florești Stoenești din Giurgiu.

Contracte cu primării

În 2019, alte 4,1 milioane de lei au intrat în conturile firmei pentru „modernizare retea de drumuri de interes local – comuna Găișeni, județul Giurgiu”.

Începând cu 2020, principalele lucrări de construcții din Bolintin Vale, localitatea de baștină a lui Niculae Bădălău au fost proiectate și modernizate de firma ginerelui. Astfel, în total, Samby Impex a încasat 11,5 milioane de lei pentru modernizarea unei piețe agroalimentare, construirea unui drum și înființarea unui „parc recreativ” în Bolintin Vale.

Toate aceste lucrări au fost realizate în timp ce firma avea 11 angajați.

Firma nașului, marea câștigătoare

Cea de-a doua societate la care apare acționar Răzvan Alexandru Marica este Gen Dual Construct Group SRL. Partenerul lui de afaceri este Mihai Alin Ionița, iar administrator este George Mihai Cușă. Cel din urmă este fiul lui Gheorghe Cușă, acționar majoritar al firmei Kirlic Group. Potrivit presei locale, Gheorghe Cușă l-a cununat pe fiul lui Niculae Bădălău, Gabi.

Conform portalului de achiziții publice, Kirlic Group a câștigat în ultimii ani 47 de contracte publice de lucrări, în valoare de sute de milioane de lei.

Client fidel al lui Cușă este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Cele mai multe contracte au fost câștigate în perioada 2018-2019 când compania de stat era condusă de Narcis Neaga.

Agoniseala lui Bădălău

Vicepreședintele Curții de Conturi a adunat în cariera politică o avere impresionantă. Astfel, el deține o casă de vacanță în suprafață de 440 metri pătrați și una de locuit de 860 metri pătrați.

Bijuteriile și tablourile deținute valorează 40.000 de euro. Anul trecut, Bădălău a vândut un teren intravilan cu 600.000 de euro. În conturi, demnitarul are 65.000 de euro și a încasat un salariu de 317.000 de lei de la Curtea de Conturi. Instituția a remis un comunicat de presă după reținerea lui Bădălău în care a invocat că membrii instituției pot fi suspendați abia după trimiterea în judecată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img