O ştire şoc a venit joi după amiază din lumea închisă a justiţiei româneşti. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a şefei de la Înalta Curte, Livia Stanciu, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, transmite b1.ro.

Numirea vine ca o mănuşă pentru judecătoarea Livia Stanciu, auto-declarată un partener de nădejde al procurorilor DNA, având în vedere că mandatul de la Înalta Curte urma să expire.

Gestul preşedintelui pare o mulţumire adusă celei care a decis, practic, rezultatul ultimelor alegeri prezidenţiale. În loc să judece în regim de urgenţă procesul de incompatibilitate a, pe atunci primarului Sibiului, Klaus Iohannis, Livia Stanciu a fost cea care a decis să amâne acel proces până după prezidenţiale.

Practic, prin decizia sa, Livia Stanciu a dat liber candidaturii lui Iohannis, fiind greu de crezut că, din postura de preşedinte, vreun judecător ar fi îndrăznit să-l mai declare incompatibil pe fostul primar al Sibiului.

Vorba unui titlu oferit astăzi de jurnaliştii de la Cotidianul, “mica lume a Statului de Drept” şi-a decontat acum promisiunile făcute tacit pe frontul luptei anti-corupţie.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?