spot_img
1.6 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeAvocatul Silvia Uscov: Vom încerca să ascundem sub preș faptul că în...

Avocatul Silvia Uscov: Vom încerca să ascundem sub preș faptul că în România nu poți avea parte de dreptate, deși deja celelalte state membre UE au remarcat acest lucru în mai multe hotărâri? Azi este Elena Udrea, mâine poți fi chiar tu

-

de Silvia Uscov, avocat

- Reclama -

Deși exprim public nedreptățile din justiție, nu aș putea fi avocat dacă nu aș merge de fiecare dată în fața judecătorilor cu speranța că de data aceasta argumentele îmi vor fi ascultate nu doar pentru a îndeplini formal procedura, ci chiar pentru a înțelege ceea ce expun înainte de a-mi răspunde printr-o decizie.

„Ultima curbă contează”. Doar că, atunci când crezi că ai ajuns la ultima curbă și nu ai învins încă, dacă te străduiești suficient, nu vei mai vedea linia de finish, ci încă o curbă care îți oferă șansa să câștigi.

Și sunt lupte pentru care, chiar dacă intri mai târziu în cursă, după ce ai văzut de pe margine o mulțime de nedreptăți, acestea nu fac decât să-ți alimenteze credința că binele va triumfa în final. 

Așa cum este cazul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, ce ar trebui să se judece mâine în recursul în casație.

De obicei nu îmi fac publice cauzele în care intru, dar aceasta este o cauză specială pentru mine din mai multe puncte de vedere, care m-a impresionat atât la nivel uman, cât și la nivel juridic. 

Și pentru care nicio curbă nu va fi ultima până nu se va restabili echilibrul atât de zdruncinat.

Nu este vorba numai despre încălcarea Constituției și a tratatelor UE, pe care o văzusem de pe margine, ci și multe nelegalități de fond pe care le-am remarcat doar după ce am studiat dosarul. 

Dimensiunea lor ar trebui să păteze de rușine orice obraz al unui practician al dreptului, mai ales că aceste încălcări le vor mai vedea și organizații sau instanțe din afara României.

Avem șansa să le îndreptăm intern. Vom profita de această șansă? Sau vom încerca să ascundem sub preș faptul că în România nu poți avea parte de dreptate, deși deja celelalte state membre UE au remarcat acest lucru în mai multe hotărâri?

Azi este Elena Udrea, mâine poți fi chiar tu, cel care citești acest text, sau eu, cea care îl scriu. Sau chiar judecătorii în fața cărora mă prezint.

Martin Luther King spunea că: „Nedreptatea într-un caz este o amenințare la adresa justiției în orice caz. Suntem prinși într-o rețea inevitabilă de reciprocitate, legați într-o singură haină a destinului. Orice afectează pe cineva direct, îi afectează pe toți indirect.”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img