spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitateAvocata Silvia Uscov: Toți cetățenii reprezintă o amenințare la securitatea națională

Avocata Silvia Uscov: Toți cetățenii reprezintă o amenințare la securitatea națională

-

de Silvia Uscov, avocat

Eu zic să spună direct că toți cetățenii reprezintă o amenințare la securitatea națională, adică la ce vor ei să ne spună ca e realitatea, nu la ce percepem noi cu propriile simțuri și gândire.

- Advertisement -

Tocmai s-a votat azi de Camera Deputaților un proiect de lege și e planificat să fie votat si de Senat miercuri, prin care se modifică art. 3 Legea 51/1991 privind securitatea națională, completându-se astfel:

„o) acțiuni, inacțiuni sau stări de fapt cu consecințe la nivel național, regional sau global care afectează reziliența statului în raport cu riscurile și amenințările de tip hibrid;

p) acțiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spațiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituțională.”

Vaccinați-vă! Slava Ukraina! etc.

Știți când spune Daniel Morar în cartea sa că se cerea supraveghere pe bandă față de cei care criticau MCV-ul?

Suntem în luna în care ne amintim de Revoluție. Nici nu mai înțeleg de ce a fost realizată. Și să nu îmi spuneți că diferența este că pot scrie aceste lucruri pe Facebook pentru că tocmai acesta este pericolul: să ți se pară că ești protejat de drepturile omului consacrate în diverse tratate, constituții și legi, când de fapt nu faci altceva decât să le spui ceea ce în vremurile comuniste se chinuiau să afle de la turnători.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img