de Elena Radu, avocat
Se poate „digitalizare” fara portofel digital, cu user si parola?
Aoleu, cum asa?
Frumos, comod cu accesul electronic la bazele de date.
Insa, cine ni le acceseaza efectiv si cu ce drept cum aflam si noi? In lege nu scrie nimic.
Daca se blocheaza sistemul, nu functioneaza sistemul, ne da rezultate eronate sau ne spune beep CNP, cam cum rezolvam problema?
Ca registraturile au inceput sa dispara, pe la telefoane nu raspunde nimeni. Il intrebam pe robotul Ion care ne spune: mai tastati o cifra?
Nici despre asta nu scrie nimic in lege!
Daca sunt folosite datele abuziv si in contra noastra, cam ce putem face? Nici despre asta nu scrie nimic in lege!
Daca se baga in „sistem” o „interdictie” pe CNP si nu putem sa obtinem nimic, iar fizic nu ne mai primeste nimeni nicio cerere, ce putem face? Nici de asta nu scrie nimic in lege!
Daca consideram ca suntem supusi unui abuz, ca ne este interzis accesul la bazele de date, ce putem face? Nici de asta nu scrie nimic in lege!
Ne ducem sa ne plangem in instanta pe procedura dreptului comun si vreo 3-5 -7 ani stam sa ne judecam, perioada in care abuzul curge in continuare impotriva noastra, nu putem accesa si obtine niciun document care ne este necesar?
Nici de asta nu scrie nimic in lege: ca am avea la indemana o procedura urgenta sa ni se solutioneze plangerea in termen scurt!
” Facilitarea” asta cu digitalizarea si identitatea digitala raportat la legislatia in vigoare e ca vorba aia cu vrabia de pe gard.
Sau ca liberarea conditionata: ai o vocatie, nu si un drept real si efectiv. Ca legea zice ca se poate, dar nu ca si poti efectiv. Iar daca nu poti efectiv, cum ramane? Ca in gara!