spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasămediuAvocat Charlie Hebdo: Următorul număr va conține "în mod evident" caricaturi cu...

Avocat Charlie Hebdo: Următorul număr va conține „în mod evident” caricaturi cu profetul Mahomed

-

Următorul număr al publicației satirice franceze Charlie Hebdo, care va ieși de sub tipar miercuri cu un tiraj de un milion de exemplare, va cuprinde „în mod evident” și caricaturi cu profetul Mahomed, a declarat luni avocatul acestei publicații la postul de radio France Info, transmite agenția EFE,  preluată de Agerpres.

Avocatul Richard Malka a precizat, de asemenea, că primul număr al săptămânalului după atacul de miercurea trecută va mai cuprinde și satire ce vizează oamenii politici și responsabilii religioși, el susținând că menținerea acestei linii editoriale ‘reprezintă spiritul’ sloganului ‘Je suis Charlie’.

- Advertisement -

‘Nu vom ceda niciodată, pentru că altfel nimic din toate acestea nu ar mai avea sens’, afirmă în continuare avocatul și colaboratorul acestei publicații ai cărei principali caricaturiști au fost asasinați săptămâna trecută de doi indivizi ce au dorit astfel să se răzbune pe caricaturile în care erau ironizați lideri musulmani și în special profetul Mahomed.

Tirajul publicației era de obicei de circa 60.000 de exemplare, dar acum numărul care va ieși miercuri va avea un tiraj de circa un milion de exemplare și va fi tradus în 16 limbi, a declarat la rândul său Patrick Pelloux, unul dintre colaboratorii săptămânalului.

- Advertisement -

Acest tiraj excepțional este ‘un gest de viață și de supraviețuire’, a indicat mai departe avocatul citat, după ce unul dintre redactorii publicației, Gérard Biard, a declarat că nu se dorește ‘un număr necrologic’.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img