Averea ascunsă a candidatului PNL la șefia CJ Hunedoara

0
266

Declarațiile de avere ale lui Adrian Nicolae David, candidatul susținut la președinția CJ Hunedoara de PNL, PNȚCD, UDMR, USR, PLUS și FDGR conțin date și informații care ar putea constitui un dosar penal de toată frumusețea.

Adrian David s-a dovedit a fi extrem de neglijent în completarea declarațiilor de avere sau extrem de precaut. Încă nu știm cum să catalogăm omiterea unei bune părți a averii familiei în completarea declarațiilor.

Locuință, mașină și bijuterii ascunse publicului larg

Potrivit declarațiilor de avere completate de Adrian David, familia acestuia deține trei imobile: un apartament în Cluj Napoca, o vilă în Aninoasa și o casă de vacanță în Petroșani, ultimele două în județul Hunedoara. Deși apartamentul din Cluj Napoca a fost cumpărat de soția lui David în anul 2008, acesta este trecut în declarația de avere abia în 4 iunie 2019 (După 11 ani!). La fel se întâmplă și cu declararea bijuteriile și ceasurile dobândite în perioada 2010 – 2019, în valoare de 8.000 de euro. Această informație apare abia în declarația din 4 iunie 2019.

Tot în declarația din 2019 apare vânzarea unui autoturism către un anume Luigi Raucescu în luna iunie 2918 cu suma de 9.500 de euro. Acest autoturism însă nu este menționat ca fiind în proprietatea familiei David în niciuna din declarațiile de avere completate anterior.

LIMUZINA lui ADRIAN DAVID

În declarația de avere din 2019, completată în calitate de consilier al primarului Municipiului Deva, apare în proprietatea lui Adrian David un autoturism BMW seria 5 fabricat în 2014. Acest tip de limuzină valorează zeci de mii de euro, bani care nu se regăsesc în declarațiile de avere.

Fals în declarații dovedit. David trebuie să explice

ART. 326 din Codul Penal prevede „declararea necorespunzãtoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfãșoarã activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Candidatul PNL mai are puțin timp până la alegeri să lămurească sursa veniturilor sale și ale familiei sale.