10 C
București
sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Acasă Dezvaluiri Aventurile austriece ale lui Adriean Videanu la Arad în mijlocul unor licitații...

Aventurile austriece ale lui Adriean Videanu la Arad în mijlocul unor licitații cheie

0
2293

În urmă cu două zile Adriean Videanu s-a întâlnit și a luat masa la Restaurantul Rațio din Piața Avram Iancu cu Emanuel Mariș – directorul FCC Environment (fosta ASA Servicii Ecologice), firmă austriacă ce operează și pe Arad- și cu mai mulți alți antreprenori, scrie Special Arad.

În aceste zile sunt în desfășurare mai multe licitații, organizate de ADI Deșeuri (asociația Consiliului Județean Arad), în urma cărora urmează să fie făcute cinci gropi de gunoi în județul Arad. Bani neică… bani. Licitațiile sunt supravegheate și verificate de o firmă de consultanță în domeniu, pe numele ei „E-Achiziții Consultanță Online”. Ghiciți de unde e firma! Bineînțeles că… din București. De unde e și Videanu, normal.După licitațiile la deponeurile ecologice urmează cele pentru transportul deșeurilor în întreg județul. Bani neică… bani. Milioane de euro!Ciudat, coincidență sau nu, în urmă cu aproximativ o săptămână firma FCC Environment a anunțat că susține 25 la sută din bugetul echipei de baschet ICIM Arad. O sumă între 200.000 și 500.000 de lei. Dar ce i-a apucat pe ăștia, așa dintr-o dată, să bage bani mulți în sportul arădean? Ei bine, avem o opinie care e legată de faptul că primarul Aradului este acuzat că a distrus sportul și vrea să reatragă voturile pentru parlamentare. Și că el ar fi cel care i-a „înduplecat” pe austrieci… Dar ce dă în schimb?, mai scrie Special de Arad.

Andrei Videanu, fiul în vârstă de 25 de ani al lui Adriean Videanu, este asociat în domeniul materialelor reciclabile. Andrei Valentin Videanu este asociat în două societăți comerciale – SC DISTRIB VITAL SRL, SC ROM WASTE SOLUTION SRL- ambele având ca obiect de activitate recuperarea materialelor reciclabile.Conform dcnews.ro, DISTRIB VITAL SRL a fost preluat în 2010 de Andrei Valentin Videanu de la foștii acționari. Fiul lui Adriean Videanu este asociat în această firmă cu fiul lui Dumitru Creștin, Vasile Teodor Creștin. Dumitru Creștin este fratele lui Vasile și Ioan Creștin, implicați în dosarul “Bancherilor”. Firma a fost mutată în București, într-o clădire despre care se spune că aparține familiei Creștin. În această firmă mai este asociat și un anume Vlad Ionuț Ioancea. Cel din urmă a înființat a doua firmă în care este asociat fiul lui Adriean Videanu, SC ROM WASTE SOLUTION SRL, în 2011, iar în aprilie 2012 cesionează părțile sociale către Andrei Valentin Videanu și Vasile Teodor Creștin, dar și către o tânără Theodora Iulia Florescu. În 2012, decid să majoreze capitalul social prin aportul societății SC IBERIA RENOVABLES SRL. În noiembrie 2012, Andrei Videanu cesionează acțiunile deținute. Nouă luni mai târziu, a fost înființată o nouă societate cu același nume, același CUI și același obiect de activitate și cu aceiași acționari.În 3 octombrie, firma a fost implicată într-un incident cu deșeuri radioactive. A fost descoperit un container în Argeș cu valori ale radioactivității peste limita fondului natural. Transportul a fost oprit, containerul a fost depozitat într-o hală, sub pază permanentă și supraveghere video, mai scrie presa din Arad.