Aventura unei americance grav bolnava de la baza de la Deveselu in spitalele din Oltenia

0
653

O americanca, inginer la baza americana de la Deveselu, judetul Olt,  a trait in Romania o poveste scrisa parca dupa scenariul unui film de succes de la Hollywood. Cu o forma severa de pneumonie si probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu Sandy Higgins (dreapta) nu a reusit sa fie internata de urgenta din cauza lipsei locurilor din primele doua spitale romanesti la care a ajuns. 

Ambasada americana la Bucuresti a facut publica povestea pe facebook.

Totul a început în data de 18 martie, atunci când s-a simțit rău și a mers la medicul bazei militare de la Deveselu. După aproximativ o săptămână, femeia a fost trimisă la spitalul din Caracal, unde a fost consultată de medici și diagnosticată cu pneumonie, o afecțiune care necesită spitalizare, transmite Digi 24.


Însă, femeia a refuzat acest lucru pe motiv că ar fi trebuit să împartă patul cu o altă pacientă. S-a reîntors în baza militară de la Deveselu, apoi a venit la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Aici a găsit aceeași situație, iar medicii au trimis-o la Spitalul de Boli Infecțioase. Spre suprinderea sa, aici a fost întâmpinată de aceeași problemă: lipsa unei rezerve libere.

Doctorița de aici a consultat-o și i-a reconfirmat diagnosticul, apoi a hotărât ca biroul său să fie transformat provizoriu într-un salon. Starea de sănătate a femeii s-a ameliorat, iar pentru că urma să înceapă weekendul, doctorița a luat-o la ea acasă pentru a fi tratată.

Sandy a avut insa norocul sa intalneasca doi medici deosebiti, Diana si Robert Medregoniu. Vorbitori fluenti de engleza si convinsi ca sprijinul emotional acordat pacientei trebuie sa primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy sa isi revina, chiar daca a fost nevoie sa o gazduiasca in casa lor. Cine ar fi crezut ca o trauma avea sa duca la o profunda legatura personala medic-pacient? , a scris pe facebook Ambasada americana in Romania.