spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăExterneAutorul atacurilor de la Copenhaga: un tânăr arab de 22 de ani...

Autorul atacurilor de la Copenhaga: un tânăr arab de 22 de ani născut în Danemarca și cu legături cu ‘delicvenți’

-

Presupusul autor al celor două atacuri sângeroase de la Copenhaga s-a născut și a crescut în Danemarca și era cunoscut pentru ‘infracțiuni la legislația privind armele și violențe’, a anunțat duminică poliția, relatează France Presse, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Presupusul autor al faptelor a fost identificat. Este un tânăr de 22 de ani, născut în Danemarca, fiind cunoscut de poliție pentru mai multe delicte, printre care infracțiuni la legislația privind armele și violențe”, a indicat, într-un comunicat, poliția din Copenhaga.

- Advertisement -

„El este de asemenea cunoscut pentru legăturile sale cu grupări de delicvenți”, a adăugat poliția. Potrivit unor media daneze, atacatorul ar fi un tânăr pe nume Omar El-Hussein.Atacatorul a fost omorât de polițiști în zorii zile de duminică, după ce a deschis focul asupra acestora. Potrivit anchetatorilor, el ar fi acționat singur. Anchetatorii nu au adus elemente privind o eventuală influență a ideologiei islamiste. Ei au precizat că atenția lor se concentrează asupra itinerariului presupusului atacator, înainte, în timpul și după atacuri. Primul atac a avut loc asupra unui centru cultural care găzduia o dezbatere despre islamism și libertatea de expresie, iar al doilea — în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în fața marii sinagogi din Copenhaga. Doi civili au fost uciși și cinci polițiști răniți în total.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img