spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeAutoritățile sanitare din UK: S-a descoperit o nouă boală inflamatorie care afectează...

Autoritățile sanitare din UK: S-a descoperit o nouă boală inflamatorie care afectează copii şi care ar putea avea legătură cu COVID-19

-

Autorităţile sanitare din Marea Britanie au anunţat luni că au detectat o nouă boală inflamatorie care afectează copii de toate vârstele şi care ar putea avea legătură cu COVID-19, relatează EFE conform Agerpres.

- Reclama -

Într-un comunicat adresat medicilor, Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie subliniază „creşterea preocupării” cu privire la „un sindrom inflamator legat de COVID-19 care a apărut în rândul copiilor şi existenţa unui alt posibil agent patogen, încă neidentificat, care este asociat acestor cazuri”.

Autorităţile locale au justificat această preocupare după ce în ultimele trei săptămâni s-a înregistrat, la Londra şi în alte regiuni ale Marii Britanii, „o aparentă creştere a numărului de copii de diferite vârste care prezintă o stare inflamatorie multisistemică, ce necesită îngrijiri intensive”.

Nu a fost precizat numărul copiilor care au fost afectaţi de acest sindrom, deşi se crede că este vorba despre un număr redus, având în vedere că afecţiunea pare să fie o complicaţie rară şi a fost observată la copiii care au avut rezultat pozitiv la testul cu noul coronavirus, dar şi la alţii, ale căror rezultate au fost negative.

Patologia prezintă simptome mai grave decât la COVID-19, unele similare cu sindromul şocului toxic sau cu o boală Kawasaki atipică, care face ca vasele sangvine să se inflameze şi să se umfle. Alte simptome sunt dureri abdominale, tulburări gastrointestinale şi inflamaţii cardiace.

Autorităţile sanitare britanice au trimis acest comunicat tuturor medicilor specialişti care lucrează în unităţi pediatrice de terapie intensivă şi au cerut să fie raportaţi în mod urgent pacienţii care prezintă astfel de simptome. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...