spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneAutoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare...

Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de SI

-

Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de gruparea Statul Islamic (SI), informează marți AFP, care citează o sursă din domeniul securității, transmite Agerpres.
Anunțul vine după ce gruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat marți o înregistrare video cu un bărbat care este ars de viu într-o cușcă și despre care afirmă că este pilotul iordanian capturat după prăbușirea unui avion militar F-16 în Siria, la finalul lunii decembrie. De altfel, guvernul de la Amman a informat la scurt timp după difuzarea înregistrării video că riposta Iordaniei față de moartea pilotului său va fi ‘teribilă’.

- Reclama -

Jihadista irakiană în cauză, Sajida al-Rishawi, în vârstă de 44 de ani, este deținută într-o închisoare iordaniană de la condamnarea sa la moarte în septembrie 2006, pentru acte teroriste datând din 9 noiembrie 2005. În acea zi, trei atentate sinucigașe, comise în special de soțul ei, au devastat trei hoteluri din Amman, cauzând moartea a 60 de persoane.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...