spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeAutoritatea Națională a Medicamentului nu vrea ca Terapia Cluj să producă Favipiravir

Autoritatea Națională a Medicamentului nu vrea ca Terapia Cluj să producă Favipiravir

-

Terapia Cluj a afirmat că așteaptă de șase luni avizul pentru a putea produce medicamentul antiviral Favipiravir, folosit în cazurile de COVID, dar Autoritatea Națională a Medicamentului (ANM) nu face nimic. Terapia ar putea fabrica 100.000 de cutii pe lună, dar fără acest aviz nu poate face nimic, scrie Gazeta de Cluj. 

- Reclama -

Noi am făcut inițial cerere în martie-aprilie și am revenit în iulie. Nu am primit răspuns la solicitarea noastră. Noi putem să aducem într-o lună 60.000 de cutii de favipiravir din import și să îl producem în țară în 6 luni. Este nevoie de așa mult timp pentru că e nevoie de teste-pilot etc. Dar până atunci poate apărea alt medicament, mai bun, cum e cel de la Merck”, a declarat Dragoș Damian, pentru Libertatea

Președintele Agenției Medicamentului din România, Robert Ancuceanu, a spus că nu știe nimic de cererile Terapia.

Colegii mei spun că nu au primit. E posibil să fi venit și să se fi rătăcit pe undeva. Încercăm să vedem ce s-a întâmplat. Dar eu sunt doar de două luni și abia aștept să revin la viața mea personală după câte lături s-au revărsat. Eu am venit în agenție din 12 iulie ca vicepreședinte și sunt președinte din 24 august”, a afirmat Ancuceanu pentru Libertatea. 

Ancuceanu a mai afirmat că produsul Terapia nu este originalul și că originalul se numește Avigan. ”Vrem să vedem dacă copia, medicamentul generic, se comportă suficient de asemănător cu produsul original”, a mai declarat Robert Ancuceanu. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img