spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAnalizeAutoritatea Națională a Medicamentului nu vrea ca Terapia Cluj să producă Favipiravir

Autoritatea Națională a Medicamentului nu vrea ca Terapia Cluj să producă Favipiravir

-

Terapia Cluj a afirmat că așteaptă de șase luni avizul pentru a putea produce medicamentul antiviral Favipiravir, folosit în cazurile de COVID, dar Autoritatea Națională a Medicamentului (ANM) nu face nimic. Terapia ar putea fabrica 100.000 de cutii pe lună, dar fără acest aviz nu poate face nimic, scrie Gazeta de Cluj. 

Noi am făcut inițial cerere în martie-aprilie și am revenit în iulie. Nu am primit răspuns la solicitarea noastră. Noi putem să aducem într-o lună 60.000 de cutii de favipiravir din import și să îl producem în țară în 6 luni. Este nevoie de așa mult timp pentru că e nevoie de teste-pilot etc. Dar până atunci poate apărea alt medicament, mai bun, cum e cel de la Merck”, a declarat Dragoș Damian, pentru Libertatea

Președintele Agenției Medicamentului din România, Robert Ancuceanu, a spus că nu știe nimic de cererile Terapia.

Colegii mei spun că nu au primit. E posibil să fi venit și să se fi rătăcit pe undeva. Încercăm să vedem ce s-a întâmplat. Dar eu sunt doar de două luni și abia aștept să revin la viața mea personală după câte lături s-au revărsat. Eu am venit în agenție din 12 iulie ca vicepreședinte și sunt președinte din 24 august”, a afirmat Ancuceanu pentru Libertatea. 

Ancuceanu a mai afirmat că produsul Terapia nu este originalul și că originalul se numește Avigan. ”Vrem să vedem dacă copia, medicamentul generic, se comportă suficient de asemănător cu produsul original”, a mai declarat Robert Ancuceanu. 

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...