spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeAustriecii intră în 2023 cu cea mai negativă stare de spirit din...

Austriecii intră în 2023 cu cea mai negativă stare de spirit din ultima jumătate de secol

-

Sceptici şi preocupaţi pentru viitor, austriecii intră în anul 2023 cu cea mai negativă stare de spirit constatată în această perioadă de sfârşit de an în ultima jumătate de secol, relevă rezultatele unui sondaj publicat miercuri, relatează agenţia EFE conform Agerpres.

Numai 26% dintre austriecii intervievaţi în sondaj s-au arătat încrezători în viitor, în timp ce 32% s-au declarat sceptici şi alţi 35% preocupaţi, rezumă institutul de sondare (austriac) IMAS care a efectuat cercetarea.

”Pentru al treilea an la rând, scepticismul şi preocuparea depăşesc clar încrederea”, care niciodată nu a fost atât de mult timp sub 30%, mai remarcă institutul austriac.

Spre deosebire de anii anteriori, când starea de spirit a austriecilor era de asemenea negativă, preocuparea generată de pandemia COVID-19 a fost acum înlocuită de anxietatea provocată de inflaţia ridicată, în primul rând, şi de războiul din Ucraina, în al doilea rând.

”Actuala cercetare sociologică de Anul Nou arată o stabilitate ridicată a pesimismului”, subliniază acelaşi institut, care începând din anul 1972 realizează acest sondaj la finalul fiecărui an pentru a testa starea de spirit a populaţiei austriece şi niciodată de atunci nu a observat una ”atât de negativă”.

Concluzia autorilor cercetării este că actualul deceniu ”a început în cel mai rău mod posibil”, cu trei ani de crize multiple şi cu o îngrijorare profundă în rândul populaţiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img