spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeAustria va redeschide de la jumătatea lunii mai spaţiile culturale, inclusiv unele...

Austria va redeschide de la jumătatea lunii mai spaţiile culturale, inclusiv unele muzee

-

Austria va redeschide de la jumătatea lunii mai spaţiile culturale, inclusiv unele muzee, în cadrul relaxării graduale a măsurilor de izolare permisă de guvern după ce epidemia de coronavirus pare să fie sub control în această ţară, informează vineri Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Potrivit executivului condus de Sebastian Kurz, întrucât rata zilnică a noilor infecţii de coronavirus confirmate a coborât sub 1% este posibilă o redeschidere parţială a economiei, cu precizarea că se vor face ajustări dacă numărul infecţiilor va creşte din nou.

”Da la jumătatea lunii mai vor fi posibile reprezentaţiile în domeniul artistic şi cultural, desigur şi muzeele se vor redeschide”, a declarat la o conferinţă de presă vicecancelarul Werner Kogler, adăugând că încă nu a fost stabilită data, dar evenimentele la care se adună multă lume, precum festivalurile muzicale, rămân suspendate până pe 31 august, probabil chiar şi după această dată în cazul teatrelor.

La rândul său, ministrul culturii şi artei, Ulrike Lunacek, a precizat că muzeele federale de stat, inclusiv muzeul Belvedere din Viena, au decis să nu se redeschidă publicului mai devreme de sfârşitul lunii iunie. Vor fi în schimb redeschise de asemenea bibliotecile şi librăriile, a adăugat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img