spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExterneAustria va dărâma casa natală a lui Adolf Hitler

Austria va dărâma casa natală a lui Adolf Hitler

-

Autoritățile austriece vor dărâma casa natală a lui Adolf Hitler din nordul Austriei pentru ca în locul respectiv să fie ridicată o nouă clădire, punând capăt astfel anilor de lupte judiciare asupra destinației acesteia, a anunțat luni ministrul austriac de interne.

- Reclama -

”Casa lui Hitler va fi distrusă. Fundațiile vor putea fi păstrate, însă o nouă clădire va fi construită”, a declarat ministrul de interne Wolfgang Sobotka pentru cotidianul austriac Die Presse — conform France Presse.

Potrivit ministrului, noua construcție va fi utilizată în scopuri caritabile sau administrative.

Pentru ca acest proiect să se concretizeze, guvernul austriac trebuie să finalizeze procedura de expropriere a casei situate în centrul localității Braunau-am-Inn, situată la frontiera cu Germania, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Interne.

Un proiect de lege pentru exproprierea proprietarei a fost elaborat în luna iulie, pentru ca statul austriac să recupereze această proprietate și să prevină riscul ca locuința să devină loc de pelerinaj nazist. Data prezentării acestui proiect de lege în parlamentul austriac nu este cunoscută încă și nici calendarul de transformare a locului respectiv.

Această casă mare, cu fațadă galbenă, unde Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889, este goală din 2011, data la care guvernul s-a implicat într-o dispută judiciară cu actuala proprietară, Gerlinde Pommer, locuitoare a orașului, a cărei familie a deținut clădirea mai bine de un secol.

În anii ’70, guvernul austriac a semnat un contract cu Gerlinde Pommer și a transformat casa în centru pentru persoane cu handicap, până când proprietara a refuzat să autorizeze lucrări de renovare necesare și centrul s-a închis.

După această dată, soarta clădirii a făcut obiectul unor dezbateri între experți și chiar în cadrul guvernului.

O comisie a fost creată de către guvern și aceasta a recomandat o remaniere arhitecturală în profunzime a clădirii, a indicat luni purtătorul de cuvânt al ministerului, adăugând că această recomandare va fi pusă în aplicare, încheie AFP.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img