spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvaluiriAustria, trafic de influență la nivel înalt la București/ Scandalul dezvăluit de...

Austria, trafic de influență la nivel înalt la București/ Scandalul dezvăluit de Controverse B1 și FLUX 24 ia amploare: Alo! Partenerii binomiști! Domnu Pahonțu! Nimic, nicio trădare la catralioanele de euro care se vehiculează a fi furate României? 

-

Toată presa vuiește că vine uraganul Karina. Mâine, cu o falcă în cer și una în pământ, în regim de urgență, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei, vine în România pentru a cere modificarea legii exploatărilor de gaze, din Marea Neagră… sau cel puțin așa se aude. Klaus o cheamă și el pe Dăncilă la ordin imediat înainte. Păi, #băbăieți, ce faceți voi în România se numește TRAFIC DE INFLUENȚĂ. Cel mai clasic cu putință … în interesul companiilor voastre, a scris pe facebook Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției.

Karin Kneissl, ministrul de externe austriac, ar urma să viziteze Bucureștiul în următoarele zile pentru a face presiuni pentru adoptarea de către guvernul român a unei Ordonanțe de Urgență pentru schimbarea legii gazelor din Marea Neagră adoptată săptămâna trecută în Parlament, a fost informația difuzată duminică seară în exclusivitate în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin și transmisă și de FLUX 24.

- Advertisement -

Karin Kneissl va veni miercuri în România, informația fiind confirmată oficial.

ART. 294 Cod Penal – Fapte săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia: ”Prevederile prezentului capitol se aplică în privinţa următoarelor persoane, dacă, prin tratatele internaţionale la care România este parte, nu se dispune altfel: e) funcţionarilor unui stat străin;”Doamna procuror șef DNA, Anca Jurma: există date și probe certe că se pregătește comiterea unei infracțiuni de corupție. Arestări, interceptări, ceva? Ceva mandate la Iohannis în birou nu luați? Alo! Partenerii binomiști! Domnu Pahonțu! Nimic, nicio trădare la catralioanele de euro care se vehiculează a fi furate României? Aaaaa, dumneavoastră, doamna Jurma, sunteți specializată în Relații… Internaționale, desigur!PS – fac eu acum denunț … public … chemați cetățenii români martori … ei vor spune adevărul: vor sau nu să li se fure gazele moca?, a mai scris Mocanu pe facebook.

- Advertisement -

Subiectul a fost comentat duminică seară în studio de jurnaliștii Horia Alexandrescu și Marius Ghilezan și prin telefon de fostul ministru pentru mediul de afaceri Lucian Isar, avocatul Dan Chitic și deputatul PNL, Ben Oni Ardelean, anunțat pe surse ca posibil viitor ministru de externe într-un guvern PNL.

Companiile multinaționale din domeniul petrolier fac presiuni pentru schimbarea legii în domeniul deductibilităților pe care le-ar putea primi prin legea adoptată și care în acest moment le nemulțumeste.

Pe de altă parte după acuzațiile aduse de președintele american Donald Trump Germaniei și proiectului Nord Stream 2 ar putea fi activitate sancțiunile împotriva OMV, care deține în România pachetul majoritar la compania PETROM.

OMV este o companie austriacă, dar mai multe informații de presă au indicat și o implicare rusească și arabă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img