spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeAustria se opune intrării României în Schengen

Austria se opune intrării României în Schengen

-

Austria, țară cu mari interese economice în România, este unul dintre oponenții extinderii Schengen, așa cum a declarat ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP) cotidianului vienez KURIER. „Nu este timpul să votăm acum o prelungire dacă sistemul de frontieră externă nu funcționează”, relatează Ziarul Românesc din Austria.

- Reclama -

Motivul, conform presei austriece, ar fi fluxul de refugiați care se revarsă în Europa Centrală prin Balcani. Peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an. Dintre care 75.000 nu erau înregistrați în nicio altă țară a UE, potrivit Ministerului de Interne din Viena.

„În calitate de vechi prieten și cunoscător al României, nu pot decât să fiu surprins de declarația complet nediplomatică și fără sens făcută de ministrul federal de Interne al Austriei. România protejează frontiera externă mult mai bine decât de exemplu domnul Orban din Ungaria. Pentru domnul Ministru Karner, cea mai bună frontieră externă Schengen ar putea fi doar sediul ÖVP, partidul (său) popular, de guvernământ!” a declarat ZR Boris J. Schneider, Consul onorific din trecut al României la Viena și în landul Austria Inferioară.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img