8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăAnalizeAustria ia în calcul LOCKDOWN numai pentru nevaccinați

Austria ia în calcul LOCKDOWN numai pentru nevaccinați

-

În cazul în care se va ajunge la o situație dramatică în secțiile de terapie intensivă din Austria, persoanele nevaccinate trebuie să se aștepte la noi restricții, a declarat noul cancelar austriac Alexander Schallenberg. Aceste restricții ar presupune, printre altele, ca persoanele nevaccinate să-și părăsească locuința doar dacă au un motiv întemeiat. Potrivit guvernului austriac, măsurile acestea nu vor viza însă persoanele care nu se pot vaccina, de pildă copiii sub 12 ani.           

Alexander Schallenberg a avertizat că țara e pe cale să se confrunte cu o „pandemie a celor nevaccinați și neprotejați” și că există încă prea mulți cetățeni care au o atitudine ezitantă față de vaccin.         

În pofida creșterii semnificative a numărului de noi infectări cu coronavirus, situația din secțiile de terapie intensivă din spitalele austriece a rămas încă, în mare măsură, stabilă. La ora actuală, peste 200 de pacienți cu Covid sunt tratați la ATI în întreaga țară. Dacă acest număr va crește însă la 600, s-ar ajunge la scenariul în care vor fi impuse restricții masive de circulație pentru persoanele nevaccinate. În același timp, cancelarul Austriei a subliniat că nu va exista un lockdown care să vizeze și persoanele vaccinate sau trecute prin boală. 

Rata de vaccinare din Austria e de 62 la sută – de două ori mai mare față de cea din România, dar ceva mai scăzută decât în Germania. 

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]