spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeAustria recomandă cetățenilor săi să părăsească România/ Cancelarul Kurz:"Vă rugăm nu călătoriți...

Austria recomandă cetățenilor săi să părăsească România/ Cancelarul Kurz:”Vă rugăm nu călătoriți în aceste țări (România, Bulgaria, Republica Moldova). Acesta este apelul nostru urgent întrucât pe de-o parte vă periclitați propria sănătate și de cealaltă vedem tot mai multe cazuri importate din țările respective”

-

Austria ia în calcul să stabilească cel mai înalt nivel de alertă pentru călătoriile cetățenilor săi în România, Bulgaria și Republica Moldova, pe fondul numărului mare de cazuri noi de COVID-19 din cele trei țări, deși departamentul de stat de la Viena încă nu a confirmat oficial acest lucru, care ar presupune, printre altele, că austriecii sunt sfătuiți să părăsească statele respective, potrivit Kurier citat de b1.ro.

- Reclama -

UPDATE: Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters.

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

„Vă rugăm nu călătoriți în aceste țări (România, Bulgaria, Republica Moldova). Acesta este apelul nostru urgent întrucât pe de-o parte vă periclitați propria sănătate și de cealaltă vedem tot mai multe cazuri importate din țările respective”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferință de presă ținută alături de ministrul de Externe Alexander Schallenberg.

Conform ministerului austriac de externe, ridicarea nivelului de alertă la 6 – cel mai înalt posibil – pentru călătoriile într-un stat sau altul, ar însemna că „există un avertisment cu privire la călătoriile în această țară”, iar „austriecii care se află în prezent în această țară sunt îndemnați să contacteze autoritatea reprezentativă austriacă responsabilă sau cel mai apropiat reprezentant al unui stat membru al UE” . În plus ar mai presupune că „austriecii care trăiesc în această țară sunt sfătuiți să părăsească țara”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img