spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeAustralia, un nou scandal: La intrarea în țară se cer telefoanele și...

Australia, un nou scandal: La intrarea în țară se cer telefoanele și parolele turiștilor

-

Australia este implicată într-un nou scandal după ce călători care s-au întors din această țară au susținut că au fost forțați să predea telefoanele și parolele oficialilor de frontieră de pe aeroport.

Un bărbat a declarat pentru The Guardian că el și partenerul său au fost obligați să dea parolele de telefon pentru oficialii de frontieră la întoarcerea în Australia dintr-o vacanță de 10 zile în Fiji.

După ce le-au dat oficialilor parolele, telefoanele lor au fost duse într-o cameră separată timp de o jumătate de oră, unde nu era clar ce a fost căutat.

„Nu am fost informați de ce au vrut să se uite la telefoane. Nu ni s-a spus nimic”, a spus bărbatul, numind-o „încălcare gravă a vieții private”.

„Cu telefonul și parolele ei au acces la tot: întregul istoric al e-mailului, parolele salvate, servicii bancare, Medicare, myGov”, a adăugat el.

Din păcate, practica nu este noua, iar oficialii de frontieră australieni au puterea de a solicita dispozitive și parole de la călătorii care sosesc, fie că sunt australieni sau nu.

Un purtător de cuvânt al Australian Border Force a declarat pentru The Guardian că această practică are scopul de a „proteja comunitatea australiană de vătămări” și s-a lăudat că „informațiile confiscate de pe telefoanele pasagerilor au contribuit la succesul multor operațiuni interne de aplicare a legii care vizează activități ilegale”.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...