spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăhighlightAUDIO: Cătălin Ivan: Ponta nu va mai candida la şefia PSD

AUDIO: Cătălin Ivan: Ponta nu va mai candida la şefia PSD

-

Liviu Dragnea a avut „toate posibilităţile din lume” să reformeze PSD-ul, iar acum nu poate genera un proiect nou pentru partid. Declaraţia a fost făcută la RFI de europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan. El e convins pe de altă parte că sunt „şanse mici” ca Victor Ponta să candideze la Congresul din martie. Liderul PSD şi-a depus mandatul la Comitetul Executiv, dar „noi am insistat să rămână în fruntea partidului până la Congres„, precizează Ivan.

Cătălin Ivan crede că PSD are nevoie de un alt proiect: „Vor fi la Congres mai multe proiecte. Am înţeles că şi Liviu Dragnea vrea să vină cu un proiect la Congresul din martie. Nu ştiu cu ce fel de proiect ar mai putea să vină Liviu Dragnea, după atâţia ani de condus PSD-ul, fie ca secretar general, fie ca preşedinte executiv, dar este binevenită orice dezbatere internă (…). Dar clar, PSD are nevoie de un alt proiect, este clar că avem nevoie de o altă viziune. S-au făcut foarte multe greşeli şi dacă PSD-ul mai speră ca în 2016 să ia un rezultat bun şi să rămână cel mai puternic partid din România (…), va trebui foarte serios să analizeze ce se întâmplă în partid, ce greşeli s-au făcut în afara partidului şi să venim cu un proiect nou„.

- Advertisement -

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate, europarlamentarul a răspuns: „Eu cred că domnul Dragnea va face un pas în spate. Deocamdată, am votat cu toţii că trebuie să rămână la conducerea partidului până la Congres, dar nu cred că domnul Dragnea poate genera un proiect nou pentru PSD, pentru că este un om politic care a condus PSD-ul foarte mulţi ani: două campanii electorale pentru prezidenţiale, cu Mircea Geoană, cu Victor Ponta, a fost secretar general, apoi preşedinte executiv al partidului. A avut toate posibilităţile din lume să reformeze PSD-ul şi să-i dea un suflu nou. Acum suntem aici, tragem concluziile. Eu cred că este nevoie de un cu totul şi cu totul alt proiect„.

Întrebat dacă şi l-ar dori pe Victor Ponta în continuare în fruntea PSD, Cătălin Ivan a răspuns: „Din câte-l ştiu pe domnul Victor Ponta şi-l ştiu de foarte-foarte mulţi ani, sunt convins că sunt şanse mici să candideze în martie. Dar şi acum, şi-a depus mandatul la Comitetul Executiv, noi am insistat să rămână în fruntea partidului până la Congres, noi am votat în unanimitate să rămână premier, pentru că sunt foarte multe lucruri pe care le-am promis românilor şi trebuie să ne ţinem de cuvânt„, potrivit RFI.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img