spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeAu vrut ucrainienii să îi ucidă pe prizonierii Azov de la ruși...

Au vrut ucrainienii să îi ucidă pe prizonierii Azov de la ruși pentru a le închide gura?

-

În urma atacului lansat de Forțele Armate ale Ucrainei asupra penitenciarului din Elenovka (Republica Populară Donețk, DNR) au murit 40 de militari ucraineni luați prizonieri. În același timp, alți 130 au fost răniți, a precizat viceministrul Informației al DNR, Daniil Bezsonov, scrie ”Izvestia”. Majoritatea deținuților aparțin trupelor Azov.

- Reclama -

Liderul Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a explicat de ce Forțele Armate ale Ucrainei au atacat peniteciarul din Elenovka, unde se aflau militari ucraineni luați prizonieri: ”Este evident că este vorba despre un atac intenționat și dorința de a-i distruge pe acei reprezentanți, în special al batalionului naționalist ”Azov”, care au început să depună mărturii”, a spus liderul DNR.

Detașamentul de Operațiuni Speciale „Azov”, cunoscut și sub denumirea de Batalionul AzovRegimentul Azov sau Detașamentul Azov (în ucraineană Полк Азов) este un regiment al Gărzii Naționale Ucrainene care a fost situat în Mariupol în regiunea de coastă a mării Azov, a fost fondat ca ramură paramilitară a unor grupări fasciste, neonaziste și de extrema dreaptă. Mare parte din batalion a fost capturat de ruși la Azovstal.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...