spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăMehedințiAU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE MODERNIZARE A DRUMULUI JUDEȚEAN BALOTA - PLOPI

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE MODERNIZARE A DRUMULUI JUDEȚEAN BALOTA – PLOPI

-

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers astăzi pe șantierul DJ 606A (19,3 km), cuprins între DJ 561A (Plopi) și DN 6 (Balota), unde au început lucrările de modernizare în cadrul proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare de 48.540.312,50 lei, implementat de Consiliul Județean Mehedinți.

- Reclama -

“Este o lucrare pentru care am făcut eforturi de-a lungul timpului pentru a primi finanțare, dar, iată, am reușit să ducem lucrurile în direcția bună și să demarăm efectiv lucrările. Din discuțiile avute cu echipa de implementare și cu cei doi constructori care au câștigat licitația, sunt șanse mari ca lucrările să se finalizeze până la sfârșitul anului 2023.

Vorbim despre un drum care nu a fost niciodată asfaltat. Se află pe teritoriul administrativ al comunelor Tâmna, Livezile, Hinova, Prunișor și Șimian, asigură accesul către Aerodromul Drobeta și satele Izvorălu de Jos și Izvorălu. Totodată, permite legături cu satele Gârnița, Mijarca, Arvătești și Manu.”, declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

După finalizarea lucrărilor, locuitorii din Dumbrava, Plopi si Bâcleș vor putea scurta mult traseul dintre Drobeta Turnu Severin și casele lor, în condiții foarte bune!

Pe lângă platforma de rulare, se vor realiza legături cu drumurile laterale, șanțuri betonate și rigole carosabile, se vor face trotuare și piste de biciclete pe o distanță de aproape 2 km, accese la proprietăți și se va monta parapet pe o distanță de 2,4 km, acolo unde structura drumului necesită acest lucru.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img