spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriAu cumpărat rușii Castelul Bran? Postul rus Pervîi kanal va transmite o...

Au cumpărat rușii Castelul Bran? Postul rus Pervîi kanal va transmite o emisiune realizată de propagandistul lui Putin din Castelul Reginei Maria

-

Propagandistul rus, Vladimir Soloviov ar fi cumpărat Castelul Bran din România, din incinta căruia va realiza o emisiune pentru postul federal rus de propagandă „Pervîi kanal”. Despre aceasta a anunțat jurnalistul și politologul rus, Stanislav Belkovski în cadrul emisiunii sale de la postul de radio „Echo Moskvî”, scrie deschide.md.

- Reclama -

Belkovski susține că a primit o propunere de a participa la producerea acestei emisiune.

„E important să atragem atenția la niște circumstanțe foarte interesante privind înregistrarea acestei emisiuni. Vladimir Soloviov a cumpărat Castelul Bran din Transilvania, România, special pentru a înregistra această emisiune. Castelul a fost cumpărat de la familia de Habsburg, care a fost salvată astfel de la faliment. Anume în castelul care se zice că i-ar fi aparținut lui Dracula (Vlad Țepeș) va fi înregistrată această emisiune”, a spus Belkovski.

În anul 2000, Castelul Bran a fost revendicat de arhiducele Dominic de Habsburg și de surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen și Elisabeth Sandhofer, moștenitorii principesei Ileana, de la care castelul fusese în 1948 trecut în proprietatea statului.

În luna mai a anului 2006, aceștia au devenit proprietarii castelului și ai domeniului aferent, în urma unei decizii guvernamentale de retrocedare. Statul român a păstrat administrarea castelului pentru încă 3 ani, până în 18 mai 2009.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...