spot_img
28 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriATENȚIE DACĂ MERGEȚI ÎN GRECIA: Codul rutier a devenit draconic

ATENȚIE DACĂ MERGEȚI ÎN GRECIA: Codul rutier a devenit draconic

-

Cetățenii români care doresc să călătorească în Grecia cu mașina personală sunt avertizați de către Ministerul Afacerilor Externe cu privire la modificările aduse de noul Cod Rutier. Astfel, neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motocicliști este sancționată cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile, conform Digi 24. Totodată, utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv Bluetooth sau fără ca telefonul să fie plasat în loc special pentru activarea difuzorului se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

- Reclama -

Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancționează cu amendă de 350 euro și ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile. O altă reglemenare se referă la nerespectarea culorii roșii a semaforului, care  se sancționează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile. Νerespectarea semnificației indicatorului „STOP la intersecție” se sancționează cu o amendă de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile. Staționarea – parcarea ilegală se sancționează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...