Atentat la Bangkok: Autorii vizau cetățeni străini

0
240

Autorii atentatului cu bombă care a avut loc luni seara în centrul Bangkokului și în care au murit cel puțin zece oameni ‘vizau cetățeni străini’, pentru a afecta turismul în Thailanda, a declarat ministrul apărării thailandez, citat de AFP, conform Agerpres.

Cel puțin zece morți și numeroși răniți în explozia unei bombe în Bangkok

‘Era o bombă cu trotil (…), iar oamenii care au făcut asta vizau străini pentru a aduce atingere turismului și economiei’ Thailandei, a declarat ministrul Prawit Wongsuwong.

Cel puțin zece persoane au murit în explozia unei bombe care a avut loc luni în apropiere de un sanctuar și de un centru comercial în centrul capitalei thailandeze, potrivit unui prim bilanț al poliției. La puțin timp după incident, mai multe corpuri umane dezmembrate erau vizibile la locul exploziei, în exteriorul sanctuarului Erawan, situat în plin centrul capitalei thailandeze, printre magazine și clădiri zgârie-nori imense.

Explozia a survenit la puțin timp după ora locală 18:30, moment al zilei când numeroși turiști și credincioși se duc la acest sanctuar aflat în aer liber.

Pentru moment, nu se știe dacă printre victime se află cetățeni străini.