spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeAtacatorul din Manhattan de Halooween este din Uzbekistan și susține că ar...

Atacatorul din Manhattan de Halooween este din Uzbekistan și susține că ar fi acționat în numele ISIS/ Cel puțin 8 morți și 15 răniți într-un atac armat la New York/ Argentinieni și belgieni printre cei uciși

-

Mai multe focuri de armă au fost trase în Manhattan, după ce un camion a intrat pe o pistă de biciclete lovind mai multe persoane, după care şoferul maşinii a coborât din maşină ţinând ceea ce părea a fi o armă, iar Poliţia l-a împuşcat.

- Reclama -

Atacul a avut loc de Halooween.

Cetăţeni argentinieni şi belgieni se află printre persoanele ucise în urma atacului din metropola americană New York, au anunţat miercuri ministerele de Externe din Argentina şi Belgia, relatează CNN.

UPDATE: Atacatorul din Manhattan este un bărbat de 29 de ani, din Uzbekistan, venit în SUA în 2010, conform CNN. Bărbatul locuieşte în Tampa, Florida.

Numele lui este Sayfullo Habibullaevic Saipov.

Anchetatorii au găsit în camion un bilet în care bărbatul afirmă că a acţionat în numele ISIS.

Autorul atacului din New York ar fi lăsat în vehiculul pe care l-a folosit mai multe note scrise de mână, sub forma unui jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic, alături de o imagine cu un steag al organizaţiei teroriste, potrivit unor surse citate de CNN.

Un oficial din cadrul anchetei a precizat că mesajul era scris în limba engleză.

Atacatorul ar fi strigat Allah Akbar, afirmă Fox News.

„Se pare că în New York a avut loc un alt atac al unei persoane foarte bolnave şi demente.(…) Nu în SUA!”, a scris președintele Trump pe twitter.

După ce s-a ciocnit şi cu un autobuz şcolar, suspectul a ieşit din maşină având asupra sa imitaţii ale unor arme de foc şi a fost văzut de un poliţist, care a tras în direcţia lui, rănindu-l în abdomen.

Conform Poliţiei, la ora 3.09 pm, un bărbat în vârstă de 29 de ani a intrat cu un camion închiriat al Home Depot pe o alee destinată pietonilor şi bicicliştilor.

Vehiculul şi-a continuat drumul pe alee, rezultatul fiind decesul a opt persoane şi rănirea altor 11, care nu au însă răni care să le pună în pericol viaţa.

În timp ce se îndrepta către sud, camionul s-a ciocnit cu un microbuz şcolar.

După ciocnirea cu microbuzul şcolar, şoferul camionului a coborât din maşină având asupra sa două arme, iar un poliţist a tras în direcţia sa, împuşcându-l în abdomen.

Un martor a declarat pentru postul Channel 7 al televiziunii ABC că a văzut camioneta mergând cu viteză ridicată spre sud, pe contrasens, și lovind câțiva oameni, apoi câteva victime căzute în fața liceului de elită Stuyvesant. El a adăugat că a auzit nouă sau zece focuri de armă, dar nu este sigur de unde. Șeful NYPD a precizat că suspectul a fost împușcat de un polițist în uniformă.

Cel puţin 8 persoane au fost ucise, iar alte 15 rănite, într-un atac armat produs marţi după-amiază în apropierea unui liceu din zona Manhattan, în oraşul american New York, afirmă surse citate de presa locală.

„O persoană este în detenţie. Nu există suspecţi în libertate. Toate informaţiile sunt preliminare, investigaţia continuă”, a comunicat Poliţia, precizând că incidentele au avut loc în zonele Chambers / Greenwich / West.

Potrivit datelor preliminare, un individ a lovit mai multe persoane cu o camionetă pe o pistă pentru biciclete, după care a intrat în coliziune cu un alt vehicul. Şoferul agresor a deschis apoi focul la întâmplare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...