spot_img
26.6 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneAtacatorul de la New York a fost radicalizat în SUA, susține guvernatorul...

Atacatorul de la New York a fost radicalizat în SUA, susține guvernatorul New Yorkului

-

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că bărbatul aflat în spatele atacului de marţi din New York, în care au fost ucise opt persoane, a fost radicalizat în Statele Unite, transmite BBC.

- Reclama -

Domnul Cuomo a afirmat că poliţia cercetează un bilet lung, ce se referă la gruparea extremistă Stat Islamic, găsit în camionul utilizat pentru a lovi bicicliştii şi pietonii. Suspectul, un imigrant din Uzbekistan, identificat drept Sayfullo Saipov, a fost interogat de poliţie, în spital.

Potrivit unor surse ale poliţie, el nu a arătat nicio remuşcare, ba chiar s-a lăudat cu atacul pe care l-a comis în numele ISIS, afirmând că este mulţumit de cât de sângeros a fost atacul. Totodată, el le-a spus anchetatorilor că nu a vrut să intre în acel autobuz şcolar, unde au fost răniţi doi copii şi doi adulţi, ci că a vrut să continue pe pista de biciclişti, pentru a răni mai mulţi oameni. Totodată, anchetatorii au găsit cuţite în camioneta folosită la atac, precum şi o scrisoare de 10-15 pagini, scrisă în limba arabă, în care se făcea referire la rezistenţa ISIS.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...