spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeAtacatorii sinucigași din Sri Lanka proveneau din familii din clasa de mijloc...

Atacatorii sinucigași din Sri Lanka proveneau din familii din clasa de mijloc şi cu un nivel superior de educaţie

-

Unul dintre autorii atacurilor teroriste de duminică din Sri Lanka a fost la studii în Marea Britanie şi se numea Abdul Lathief Jameel Mohamed, informează miercuri Press Association.

Acesta ar fi studiat la un moment dat în sud-estul Angliei, între 2006 şi 2007, iar mai târziu a urmat un curs postuniversitar în Australia, pentru a se întoarce apoi în Sri Lanka.

- Advertisement -

Identitatea sa – prezentată iniţial de Sky News – a fost dezvăluită după ce oficiali din Sri Lanka au afirmat că unul dintre autorii atacurilor sinucigaşe cu bombă ar fi învăţat în Marea Britanie.

Viceministrul srilankez al apărării, Ruwan Wijewardene, a declarat presei că mulţi dintre atacatori proveneau din familii din clasa de mijloc şi cu un nivel superior de educaţie. Potrivit acestuia, cel puţin unul dintre autorii atacurilor era absolvent de drept şi este posibil ca unii să fi studiat în Marea Britanie şi Australia.

- Advertisement -

Poliţia din Sri Lanka a stabilit, până miercuri, identitatea a opt din nouă atacatori, între aceştia numărându-se şi o femeie, dar niciun străin, mai notează BBC.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img