spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneAtac într-o sinagogă din San Diego: Cel puțin un mort și 3...

Atac într-o sinagogă din San Diego: Cel puțin un mort și 3 răniți, printre care un rabin

-

Un individ a deschis focul sâmbătă într-o sinagogă din apropiere de San Diego (sudul Californiei), făcând un mort şi trei răniţi, printre care un rabin, şi preşedintele american, Donald Trump, a denunţat imediat o „crimă motivată de ură”, relatează AFP și Agerpres.

- Reclama -

Atacul, în ultima zi a festivităţilor de Paştele evreiesc, a vizat comunitatea evreiască din Poway, un oraş cu circa 50.000 de locuitori.

„Am avut patru răniţi cu o armă de foc, dar una dintre persoane a decedat”, a afirmat la canalul de televiziune MSNBC primarul localităţii, Steve Vaus. El a adăugat că rabinul a fost rănit la mână şi că viaţa celorlalţi răniţi nu se află în pericol.

O femeie în vârstă de 60 de ani a încetat din viaţă în urma rănilor sale, în timp ce răniţii sunt o fetiţă, rabinul şi un bărbat de 34 de ani, a făcut cunoscut şeriful comitatului San Diego, Bill Gore, într-o conferinţă de presă.

Poliţia locală a anunţat că presupusul atacator, un tânăr de 19 ani din San Diego, a fost arestat. El se numeşte John T. Earnest şi nu era cunoscut serviciilor de poliţie.

Potrivit presei locale, el anunţase public pe internet intenţia sa de a ucide evrei.

„Avem copii ale celor publicate de el pe reţelele sociale şi a scrisorii sale deschise, le examinăm pentru a le stabili autenticitatea şi a şti cu ce elemente contribuie la anchetă”, a precizat şeriful.

Documentul prezentat de presă ca fiind al atacatorului, consultat de AFP, are ca sursă de inspiraţie revendicată un text semnat de Brenton Tarrant, un australian adept al teoriei supremaţiei rasei albe care a ucis 50 de persoane în atacul unor moschei, pe 15 martie, la Christchurch (Noua Zeelandă).

Şeriful a precizat că poliţia a fost alertată cu puţin înainte de orele 11.30 (18.30 GMT) că un tânăr a deschis focul la Poway cu o armă de „tipul AR”. Puştile de asalt AR-15 au fost utilizate în numeroase atacuri armate în ultimii ani ani în Statele Unite.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...