spot_img
6.7 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăcoronavirusAstraZeneca provoacă panică și în Germania

AstraZeneca provoacă panică și în Germania

-

În Germania, mai multe persoane și-au anulat programarea la vaccinare cu serul produs de AstraZeneca de teama unor efecte adverse precum oboseală, febră sau dureri articulare. Acestea sunt însă cunoscute și menționate în prospectul vaccinului. O altă informație care i-a făcut pe unii să renunțe la a se imuniza este cea legată de eficacitatea mai scăzută comparativ cu serurile de la Pfizer sau Moderna. Această eficacitate se referă la protecția față de infecția simptomatică, dar cele 3 vaccinuri protejează 100 la sută față de formele grave de boală, adică cele care pun viața în pericol, transmite RFI.

- Reclama -

Informaţii privind efecte secundare şi îngrijorări legate de eficacitate au provocat anularea unor vaccinări în Germania cu serul AstraZeneca împotriva COVID-19, în timp ce mai mulţi oficiali au sărit în apărarea acestui vaccin, relatează miercuri agenţia DPA preluată de Agerpres.

Un număr necunoscut de persoane din landul Renania de Nord-Westfalia (vest) şi-au anulat sau nu s-au prezentat la vaccinarea programată, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii regional.

Ziarul local Siegener Zeitung a raportat anulări la un centru de vaccinare din districtul Siegen-Wittgenstein, unde pacienţi s-au plâns de simptome precum oboseală, febră şi dureri articulare.

Aproximativ 30% din personalul serviciilor de urgenţă şi medici invitaţi să le fie administrat vaccinul dezvoltat de grupul britanic-suedez nu au acceptat oferta în oraşul Munster, potrivit Westfaelische Nachrichten, un alt cotidian local.

Un purtător de cuvânt al ministerului acestui land federal a insistat că vaccinul nu este de „clasa a doua„.

Acest lucru a fost reiterat în landul Bavaria (sud), unde ministrul regional al sănătăţii a insistat că „AstraZeneca este un vaccin bun şi sigur”. Într-un interviu la postul de radio local Bayern-2-Radiowelt, Klaus Holetschek s-a opus cererilor de a oferi oamenilor alegerea între vaccinuri, susţinând că Germania nu are suficiente doze pentru a avea pretenţii.

Vaccinul AstraZeneca este recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. El este mai puţin eficient în prevenirea COVID-19 decât vaccinurile dezvoltate de BioNTech/Pfizer şi Moderna, aminteşte DPA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img