spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeAsigurătorii germani Allianz și Munich Re au reînnoit asigurarea pentru gazoductul Nord...

Asigurătorii germani Allianz și Munich Re au reînnoit asigurarea pentru gazoductul Nord Stream

-

Asigurătorii germani Allianz și Munich Re au reînnoit asigurarea pentru gazoductul Nord Stream avariat în urma exploziilor, a informat marți Reuters, citând surse.

- Reclama -

Asigurarea este în contrast cu poziția publică a Germaniei de a rupe legăturile cu Moscova, dar una dintre surse a spus că guvernul german nu s-a opus asigurării, potrivit agenției. Ministerul german al economiei a spus că asigurările nu fac parte din sprijinul pe care guvernul l-a oferit în trecut pentru conductă, a spus Reuters.

Polița de asigurare acoperă daunele aduse conductei și problemele întreruperii activității, a spus una dintre surse. Asigurarea ar facilita, de asemenea, orice lucrare de reparație necesară pentru reluarea furnizării de gaz către Europa.

Unii dintre acționarii germani ai Nord Stream sunt în favoarea păstrării conductei în cazul în care relațiile cu Moscova se îmbunătățesc, au declarat agenției două persoane familiare cu chestiunea. Una dintre surse a spus că Berlinul a tolerat o astfel de abordare a infrastructurii, în ciuda declarațiilor privind ruperea legăturilor energetice cu Rusia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img