spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăActualitateAsasinul lui Fico a invocat refuzul de a furniza arme Ucrainei printre...

Asasinul lui Fico a invocat refuzul de a furniza arme Ucrainei printre motivele atacului

-

Asasinul prim-ministrului Slovaciei, Robert Fico, s-a pronunțat împotriva refuzului de a furniza arme Kievului, a declarat șeful Ministerului Afacerilor Interne al republicii, Matus Shutai-Eshtok, discursul său a fost difuzat de RTVS.

„Oprirea ajutorului militar acordat Ucrainei, amestecul în activitatea televiziunii publice, demisia președintelui consiliului judiciar – acestea au fost motivele invocate de suspect, de ce nu a fost de acord cu guvernul și de ce a decis să acționeze în acest sens și să comită o tentativă de asasinat”, a spus ministrul într-o conferință de presă.

- Advertisement -

Potrivit presei slovace, scriitorul Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost în spatele tentativei de asasinat.Fico s-a opus în repetate rânduri furnizării de arme către Forțele Armate ucrainene și a declarat că va bloca aderarea Ucrainei la NATO. În noiembrie anul trecut, el a anunțat că Slovacia nu va mai trimite arme la Kiev din depozitele sale. În plus, noul guvern al țării a respins inițiativa predecesorilor săi de a aloca un pachet de ajutoare de 40,3 milioane de euro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img