spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeArtistul bihorean Mircea Cantor a creat 2 modele de genți de lux...

Artistul bihorean Mircea Cantor a creat 2 modele de genți de lux pentru Dior

-

Cele două modele de genţi de lux create de artistul bihorean Mircea Cantor pentru Dior au fost prezentate în detaliu într-un clip care a fost publicat miercuri pe paginile oficiale ale cunoscutei case de modă franţuzeşti, transmite Bihoreanul.

Mircea Cantor descrie în videoclip că motivele folosite sunt unele tradiţionale găsite pe un cojoc tradițional din zona sa de baștină.

- Advertisement -

„Funia este un simbol al continuităţii, este o legătură, de aceea am şi vrut neapărat să o integrez în geanta Lady Dior. În manufactură, frânghia este elementul esenţial pentru că îmbină piesele”, a explicat Mircea Cantor în video-ul care a fost publicat pe paginile oficiale ale Dior.

Acesta a detaliat şi că broderia celor două genţi create de el este inspirată de grădinile Edenului, simbol care se regăseşte şi pe cojoacele cohăneşti de Vaşcău, care l-au inspirat pentru a crea aceste genți cu note artistice, una crem și una neagră.

- Advertisement -

„Motto-ul scris pe mânere, pe părţile interioare, «Fais le paradis de ce que tu as / Make paradise out of what you have / Fă rai din ce ai», este un manifest al artistului. Adică el nu rămâne niciodată fără mijloace. Eşti acolo, ai o pagină albă, poţi să faci artă cu orice”, a mai spus acesta.

În clip el mai spune şi că a ales să completeze totul cu accesorii aurii, pentru a sublinia ideea de „rai”. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, în total au fost scoase pe piaţă 100 de genţi Lady Dior create în ediţie limitată de Mircea Cantor.

Acesta a realizat genţile în cadrul celei de-a opta ediţii a proiectului „Dior Lady Art”, care invită artişti renumiţi din diferite colţuri ale lumii să transforme poşetele Lady Dior, un model clasic lansat în 1995 şi botezat astfel pentru a o omagia pe Prinţesa Diana.

Ceilalţi artişti aleşi să-şi folosească creativitatea pentru a crea genţi Lady Dior sunt Jeffrey Gibson, Ha Chong-Hyun, Lee Kun-Yong, Mariko Mori, Ludovic Nkoth, Hilary Pecis, Xu Zhen, Zadie Xa, Michaela Yearwood-Dan şi Gilbert & George.

Creatorul a studiat la Liceul de Arte din Oradea şi apoi la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. El s-a stabilit, de 24 de ani, la Paris şi creează sculpturi, tapiserii, instalaţii şi desene.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img