spot_img
5.9 C
București
marți, ianuarie 18, 2022
AcasăArmataArmata Română cumpără drone de 55 milioane de euro

Armata Română cumpără drone de 55 milioane de euro

-

Ministerul Apararii prin intermediul Companiei Nationale Romtehnica a lansat o licitatie pentru achizitia de pana la sase sisteme de avioane fara pilot (UAV), de nivel tactic, licitatie cu o valoare estimata la circa 250 de milioane de lei fara TVA (cca 55 mil. euro). O alta licitatie lansata, cu o valoare de circa 12,4 milioane lei fara TVA (2,7 mil euro) vizeaza achizitia de sisteme de obsevare si detectare tinte menite sa fie instalate pe navele fluviale ale fortelor navale, transmite Hotnews.ro.

Romtehnica a lansat o noua licitatie in SEAP pentru achizitia unui numar de 6 sisteme de avioane fara pilot (UAV), de nivel tactic, pretul estimat este de aproximativ 250 milioane RON fara TVA (55 milioane euro), livrarea urmand sa se faca pe o perioada de 38 de luni de la atribuirea contractului, locul de livrare este Bucuresti iar criteriul de selectie este cel al pretului cel mai scazut, scrie portalul resboiu.ro

Dronele vor fi intrebuintate „in misiuni de supraveghere, recunoastere, identificare tinte si sprijin al conducerii tragerilor, evaluare distrugeri de lupta, cautare-salvare si protectia fortei”, se arata in documentatia tehnica publicata de Romtehnica.

Cele doua licitatii publicate acum in SEAP vin la doar cateva zile dupa ce Romtehnica lansase alte doua anunturi pentru modernizarea motarelor vedetelor fluviale blindate si achizitia de 14 noi barci gonflabile cu coca rigida (RHIB) pentru trupele fortelor navale.

In martie, Ministerul Apararii a demarat licitatia pentru modernizarea fregatelor din clasa T22R – Fregatele Regele Ferdinand si Regina Maria. Contractul estimat la 839 mil. lei, fara TVA (circa 188 milioane de euro) vizeaza dotarea fregatelor „Regele Ferdinand” si „Regina Maria” cu sisteme de rachete antiaeriene, rachete antinava si sisteme de tunuri si/sau rachete pentru aparare contra rachetelor antinava, dar si cu senzori cu performante superioare (radare, electronooptici si sonar tractat).

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...