Armand Assante afirmă că pentru a înțelege paranormalul îl citește pe Cioran

0
80

Actorul Armand Assante este prezent, vineri, la Dracula Film Festival pentru proiecţia horror-ului fantasy „The Wanderers”. Acesta a declarat că pentru a avea o viziune de ansamblu asupra paranormalului a început să citească Emil Cioran, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Filmul are practic la bază ideea despre energiile care fac parte din univers şi călătoresc prin univers. Ideea în sine se reduce la noţiunea de suflet. Este vorba despre cum un spirit poate afecta spiritul altcuiva şi îl poate lua în stăpânire. M-a atras tocmai ideea cum un spirit poate bântui alte spirite, cum arată de fapt călătoria unui suflet. De fapt toate dramele urmăresc călătoria eroului principal. În acest film este analizat drumul sufletului personajului principal, care doar la capătul drumului îşi dă seama cât de mult a fost invadat de alt spirit. Este de fapt o dilemă a sufletului uman”, a spus actorul într-o conferinţă de presă.

„Pentru a-mi întregi viziunea asupra lumii paranormalului am început să citesc Cioran. Sunt o serie de oameni de cultură din SUA influenţaţi de opera acestui filosof român. Opera lui te provoacă să gândeşti în mintea altor oameni, cum poate funcţiona mintea unui personaj de tip Dracula. E ca şi cum ai oglindi adevărul printr-o altă prismă. O filosofie nihilistă e mai degrabă realistă”, a menţionat Armand Assante.

Acesta a mărturisit că, personal, a experimentat această stare de a fi afectat de alte energii.

„Călătoria care ne surprinde pe fiecare dintre noi poate aduce asemenea constatări oriunde în lume. Munca mea de creaţie a adus cu sine şi o călătorie extraordinară. Încerc prin munca mea să nu pierd din vedere actul creator, evident acest lucru aduce un preţ de plătit. Nu tot timpul ieşi învingător dintr-o astfel de călătorie. Filmul se construieşte ca o metaforă în jurul oricărui om care e aruncat în mijlocul surprizelor şi provocării, toţi încercăm să ne controlăm destinul, dar sfârşim prin a fi controlaţi”, a subliniat Armand Assante.