spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeArhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu: Avem hotărâre definitivă pentru demolarea Cathedral Plaza, dar...

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu: Avem hotărâre definitivă pentru demolarea Cathedral Plaza, dar nu se execută deoarece proprietarii sunt foarte puternici, Firea fuge

-

Arhiepiscopul romano-catolic de București, Ioan Robu, consideră că autoritățile din Capitală evită să pună în aplicare decizia de demolare a Cathedral Plaza.

Întrebat, vineri, într-o conferință de presă organizată la Cluj-Napoca, care este situația actuală în cazul clădirii Cathedral Plaza, monseniorul Robu a subliniat că există o hotărâre definitivă de demolare, dar că aceasta nu este pusă în aplicare.

‘Nu am ajuns la niciun acord comun, avem decizia irevocabilă de dezmembrare a clădirii, însă, până prezent, primarul general al Capitalei fuge de obligația pe care o are de a da decizia de demolare sau de dezmembrare a clădirii. Știm că proprietarii sunt foarte puternici din punct de vedere economic, ceea ce nu se întâmplă cu biserica. Ei au influență deosebită asupra tuturor mediilor — și politice, și economice. Suntem acolo, avem dreptate, dar nu ni se dă. Există o hotărâre definitivă de demolare, de dezmembrare a clădirii, dar nimeni nu vrea să facă un pas înainte pentru a pune în practică legea, pentru a respecta legea’, a spus Ioan Robu.

Ioan Robu a participat vineri la Conferința Episcopilor Catolici din România, care a avut loc în perioada 3 — 5 mai la Cluj-Napoca.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...