spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
Acasă#ReginaAnaArhiepiscopia Argeșului: Noi ne-am pregătit de un an pentru înmormântare, Casa Regală...

Arhiepiscopia Argeșului: Noi ne-am pregătit de un an pentru înmormântare, Casa Regală nu a făcut decoraţiunile interioare

-

Slujba de înmormântare a Reginei Ana oficiată în rit ortodox în fața noii catedrale de la Curtea de Argeș va fi una foarte scurtă, deoarece ceremonia principală, în rit catolic, va avea loc anterior la București, a declarat marți, pentru AGERPRES, consilierul eparhial Caliopie Ichim, responsabil de sectoarele economic-financiar și construcții bisericești din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

- Reclama -

„Noi suntem gata cu partea noastră de lucrări de mai bine de un an, mai sunt de făcut decorațiunile interioare, care sunt treaba Casei Regale. (…) Noi ne-am pregătit pentru un astfel de eveniment, scenariul îl avem pregătit de mai bine de jumătate de an, cu blocarea circulației, traseul pe care se va merge. Am discutat cu jandarmii, poliția, cu primăria. Totul este bine pus la punct”, a precizat Caliopie Ichim.

CITIŢI ŞI: Pregătirile pentru înmormântarea Reginei Ana au început acum 10 zile

„Slujba va începe la ora 15,00 în fața noii catedrale. Va fi o ceremonie foarte scurtă, pentru că tot ceea ce înseamnă oficierea celorlalte protocoale se va face la București. La noi va fi o slujbă foarte scurtă, urmată de introducerea sicriului în criptă”, a declarat Caliopie Ichim.

Regina Ana va fi înmormântată pe 13 august în noua catedrală arhiepiscopală și regală de la Curtea de Argeș, a cărei construcție a început în anul 2009.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img