spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăExterneArgentina/Un copil răpit în 1978 de la deţinuţi politici de stânga în...

Argentina/Un copil răpit în 1978 de la deţinuţi politici de stânga în timpul conducerii militare a fost găsit/ VIDEO: DOCUMENTAR DESPRE RĂPIRILE DE COPII DIN ARGENTINA ȘI MAI APOI ÎNFIAȚI DE MEMBRII AI JUNTEI MILITARE

-

În Argentina a fost identificat un alt copil răpit de la deţinuţi politici de stânga în timpul conducerii militare, între 1976 şi 1983. Organizaţia Bunicile din Plaza del May a anunţat că teste ADN au confirmat că femeia, acum în vârstă de 30 de ani, a fost fiica unor activişti comunişti arestaţi în 1977, transmite BBC.

- Reclama -

Mama ei a născut în închisoare în 1978, iar ambii ei părinţi biologici nu au mai fost văzuţi niciodată. Organizaţia a precizat că există încă alte peste 400 de persoane care trebuie găsite.

Grupări care militează pentru respectarea drepturilor omului afirmă că răpirea copiiilor făcea parte dintr-un plan sistematic guvernamental. Planul prevedea plasarea copiiilor oamenilor consideraţi subversivi de guvern în familii de militari şi aliaţi pentru a se evita apariţia unei noi generaţii radicale de stânga.

În acest caz, este vorba de copilul lui Walter Dominguez şi Gladys Castro, care au trăit în oraşul nordic Mendoza; ambii au fost membri ai Partidului Comunist Marxist Leninist.

VEDETI DOCUMENTARUL RT DESPRE RĂPIRILE DE COPII DIN ARGENTINA:

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...