spot_img
4.1 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasăAnalizeArestat preventiv mai multe luni și mai apoi ACHITAT, Dan Radu Rușanu...

Arestat preventiv mai multe luni și mai apoi ACHITAT, Dan Radu Rușanu cere despăgubiri de la statul român

-

Fostul șef al ASF, Dan Radu Rușanu, cere despăgubiri de 6,5 milioane lei de la statul român după ce a fost arestat preventiv și într-un final a fost achitat definitiv.

- Reclama -

Rușanu a fost arestat preventiv 4 luni, apoi 3 luni a stat în arest la domiciliu, iar mai apoi mai 11 luni în control judiciar.

- Advertisement -

Acesta a făcut anunțul vineri seară la B1 TV.

Fost lider PNL și fost șef al ASF, Dan Radu Rușanu, a făcut o dezvăluire bombă în volumul pe care l-a scris și care a apărut recent. El se referă la cazul fostului senator și ministru PDL, Sorina Plăcintă.

- Advertisement -

FLUX 24 reproduce acest pasaj publicat de PS News:

” Printre cei care au acceptat să vină la PNL şi deci să voteze moţiunea (n.red-moțiunea de cenzură din 2012 care a dus la căderea guvernului MRU) era şi senatorul Sorina Plăcintă, ferm hotărâtă să ni se alăture. Mi-a spus un singur lucru:
– Știi că băiatul meu este cercetat pentru acel stupid incident cu fosta lui prietenă. Mi s-a spus în mod clar şi foarte hotărât: „Dacă rămâi în continuare în PDL şi nu votezi moţiunea, băiatul tău va scăpa cu o pedeapsă cu suspendare sau poate chiar achitat. Dacă nu, vei vedea ce se va întâmpla “.
– N-are cum să se întâmple nimic, am asigurat-o. Noi vom fi la guvernare şi nu vor mai avea nicio putere. Și nu cred că cineva ar putea să îndrăznească atâta lucru, să facă presiuni pe judecători, să condamne un copil de 21 de ani pentru un gest teribilist pe care l-a făcut într-o seară cu prietena lui. Sorina Plăcintă mi-a răspuns îndurerată:
– Nu-i cunoaşteţi! Nu-i cunoaşteţi, domnule Ruşanu, cât de puternici sunt, ce relaţii au în cadrul instanţelor de judecată şi ce presiune pot pune pe magistraţi.
– Nicio problemă, Sorina, am liniştit-o eu. Stai aici şi vei coborî doar când va începe votarea. După vreo oră, când încă aveau loc intervenţiile pe baza moţiunii de cenzură, Sorina Plăcintă a coborât totuşi în sala de şedinţă. Imediat a preluat-o Elena Udrea. Au început să discute amândouă; nu se vedea ce-i spune Elena Udrea, dar era clar că Sorina Plăcintă era foarte timorată, de-a dreptul speriată. La un moment dat, a început să plângă. În acel moment, Elena Udrea a plecat de lângă ea. A preluat-o imediat Raluca Turcan, ducând-o în biroul ei de preşedintă a Comisiei de Cultură, de la acelaşi nivel cu sala de plen a Camerei Deputaţilor, unde se votă moţiunea. S-au închis în birou.
Pe la ora două după-amiază, când încă nu se încheiase votarea, Lia Olguţa Vasilescu1 a spus de la tribună parlamentului:
– Vă atrag atenţia asupra imposibilităţii unui senator al României de a-şi exprima dreptul de vot. Doamnă senator Sorina Plăcintă este încuiată în biroul doamnei Raluca Turcan. Vă rog să dispuneţi ca secretarul general al Camerei şi unul dintre chestori să facă toate demersurile ca acest senator să-şi poată exercita dreptul la vot. M-am dus imediat la biroul cu pricina şi am început să bat cu pumnul în uşă.
Am strigat la Raluca Turcan:
– Vă rog să deschideţi uşa! Raluca, nu te mai prosti, deschide uşa imediat! Nu a răspuns nimeni.
În schimb, în sală, de la tribună parlamentului, Roberta Anastase a anunţat:
– Transmiteţi o informaţie eronată. Vă asigur că doamna Sorina Plăcintă, în acest moment, nu se află în biroul doamnei Turcan. Totuşi, cei de pe hol, angajaţi ai parlamentului, mi-au spus că au văzut-o pe Sorina Plăcintă intrând în acel birou împreună cu Raluca Turcan. A fost ţinută acolo până la sfârşit, când s-a terminat de votat moţiunea de cenzură. Practic, Raluca Turcan o sechestrase.
Au ieşit împreună, apoi Sorina Plăcintă a plecat cu o maşină. Din ziua aceea nu ne-am mai văzut. Păcat, însă! A suferit foarte mult. Mai târziu, a trecut totuşi la PNL, după aprobarea Moţiunii de cenzură, împreună cu un senator de Caraş- Severin, un medic urolog foarte cunoscut. Băiatul ei a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru o prostie – minoră, la urma urmei – făcută la vârsta teribilismelor, 21 de ani. O prostie pentru care orice altă instanţă nu l-ar fi condamnat decât, cel mult, cu un an sau doi cu suspendare. Dar Sorina avusese dreptate: – Nu-i cunoaşteţi, domnule Ruşanu, cât de puternici sunt, ce relaţii au în cadrul instanţelor de judecată şi ce presiune pot pune pe magistraţi.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img