spot_img
7.1 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăAnalizeArestări și morți suspecte în serviciile secrete rusești

Arestări și morți suspecte în serviciile secrete rusești

-

Mass-media occidentală vorbește despre o posibilă epurare în rândul serviciilor secrete din Rusia, pusă la cale de Vladimir Putin, în legătură cu presupusul dosar de șantaj împotriva lui Donald Trump dezvăluit de CNN și BuzzFeed, în luna ianuarie, transmite RFI.

- Reclama -

O serie de arestări și morți suspecte s-ar afla în directă legătură cu dezvăluirile cu o puternică tentă sexuală, notează Huffington Post, într-o trecere în revistă a relatărilor presei ocidentale pe această temă.

Potrivit USA Today, Putin este furios și a arestat trei oficiali de rang înalt din structurile de informații, precum și pe șeful celei mai importante firme cybersecurity din Rusia.

În cursul ultimului weekend, The Telegraph a raportat că fostul șef din KGB, Oleg Erovinkin, a fost găsit mort în Lexusul său. În ultima vreme, el lucrase în subordinea lui Igor Sechin, un oligarh care conduce compania de petrol Roseneft.

Oficial, s-a afirmat că a murit de un atac de cord, dar un expert în privința amenințărilor de securitate din Rusia crede că a fost ucis pentru rolul său în dosarul exploziv privindu-l pe Donald Trump. Igor Sechin apare în mai multe rânduri în telegramele din dosar, potrivit The Telegraph.

Analiza informațiilor sugerează următoarele; că agențiile de informații americane ar fi putut utiliza dosarul ca momeală pentru testarea capacității administrației lui Trump de a păstra un secret pe o chestiune de securitate națională. Astfel, lui i s-a dat o versiune sau mai multe din documentul clasificat, urmând a fi observate  răspunsurile reale.

CNN a raportat pentru prima oară existența dosarului în 10 ianuarie. Cum Vladimir Putin a acționat chiar în interiorul cercului său de apropiați, iar agențiile de informații îl informaseră pe Donald Trump încă de la începutul lunii decembrie, atunci probabil că acesta din urmă ar fi împărtășit conținutul cu consilierul său de securitate națională Matt Flynn și, probabil, cu alții.

Dezvăluirile privind represaliile lui Putin împotriva cercului său interior sunt un semn cheie în războiul continuu de spioni dintre Rusia și Statele Unite ale Americii, care ar putea valida în mod indirect conținutul dosarului, și ar putea da indicii suplimentare privind adevărata natură și  profunzimea legăturilor dintre Donald Trump și regimul de la Kremlin.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img