Soții Valentin și Elena Puica, dați în urmărire internațională, au fost identificati la Belfast, in Irlanda, si vor fi adusi in tara saptamana viitoare. Cei au fost condamnati pentru mai multe infractiuni in mai multe dosare, dar au disparut din Romania. Omul cheie al dosarului este Cătălin Boghicevici, fost ofițer al Serviciului Român de Informații, sotul deputatei PNL Claudia Boghicevici, fost ministru al muncii, scrie Special Arad

sotii-puica-bun

Soții Valentin și Elena Puica, împreună cu Marius Ghiorghiu și-au primit pedepsele după ce au dat „un tun” statului de 964.299 de euro. Tribunalul Arad a condamnat-o pe Elena Puica la 6 ani de închisoare cu executare, pe soțul ei, Valentin Puica, la 7 ani de închisoare de executare și pe cel de-al treilea inculpat în acest dosar de evaziune fiscală, Marius Ghierghiu la 5 ani de închisoare cu executare.

În 5 noiembrie 2014, Valentin Puica a mai primit o condamnare, tot pentru evaziune fiscală, pronunțată de Tribunalul Arad. Judecătorii l-au condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar, având ca obiect tot evaziunea fiscală. Instanța a hotărât obligarea inculpatului la plata a 381.676 lei către ANAF.

In dosare a fost verificat si Cătălin Boghicevici, dar nu a fost inculpat deoarece cei doi inculpati, sotii Puica, initial nu au vrut sa dea declaratii, iar mai apoi au fugit din tara.

 ” Fiind audiat, martorul Boghicevici Cătălin Bogdan (vol III, f 357 – 362) a recunoscut faptul că el a fost cel care a postat comenzile pe bursa de transport, că a ţinut legătura personal cu transportatorii, indicându-le locul de încărcare, locul de descărcare, precum şi preţul serviciului prestat, însă arată că acest lucru l-a făcut pentru a-l ajuta pe inculpatul Puica Valentin Ioan, cu care era în relaţii de prietenie, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta nu înregistrează în contabilitate acele operaţiuni comerciale.” 


În  final procurorul a notat:„Astfel chiar dacă există anumite indicii ale implicării martorului Boghicevici Cătălin Bogdan în activitatea evazionistă, expunerea acestuia în circuitul comercial al firmelor de tip „missing trader” este minimă, iar în condiţiile în care inculpaţii Puica Valentin Ioan, Puica Elena şi Ghiorghiu Marius, care ar putea oferi date privind participarea acestuia la comiterea faptei, nu au dorit să dea niciun fel de declaraţii, iar în prezent se sustrag urmăririi penale, nu se va putea reţine în sarcina sa comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.” 

, a declarat deputatul  pentru Special Arad. 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?