spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneArestare la vârful 5 Stele

Arestare la vârful 5 Stele

-

Mişcarea 5 Stele (M5S), aflată la guvernare în Italia, a fost pusă miercuri în faţa unui scandal penibil, după ce unul din politicienii ei de frunte de la Roma a fost arestat sub acuzaţii de corupţie, relatează dpa și Agerpres.

- Reclama -

Marcello De Vito, în vârstă de 45 de ani, preşedintele Consiliului municipal al Romei, este acuzat că a luat mită de la antreprenori care aveau nevoie de autorizaţii pentru proiecte imobiliare.

https://video.corriere.it/arresto-de-vito-maio-potra-difendersi-ma-chilometri-distanza-m5s/c0150560-4b02-11e9-84f1-6f7b19b096e5

Luigi Di Maio, liderul M5S şi vicepremier al Italiei, l-a exclus fără întârziere din partid pe De Vito, subliniind într-o postare pe Facebook că este vorba de acuzaţii „grave şi ruşinoase”.

„Nu este loc pentru corupţie la Roma”, a scris tot pe Facebook primăriţa capitalei italiene, Virginia Raggi.

M5S este un partid anti-sistem cu o platformă care susţine între altele şi combaterea corupţiei, iar când Raggi a câştigat alegerile pentru primărie, în 2016, susţinătorii ei au scandat „Cinste! Cinste!”, aminteşte dpa.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...