spot_img
32.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeArderea Coranului și violențele din Suedia

Arderea Coranului și violențele din Suedia

-

Reprezentanţii mai multor ţări islamice au condamnat arderea unui Coran de către liderul unei formaţiuni de extremă-dreapta din Suedia, gest care a declanşat patru zile de proteste violente în ţară.

- Reclama -

Poliţiştii suedezi au anunţat că au efectuat peste 40 de arestări. Mai mult de 200 de oameni au participat la revolte şi violenţe de stradă în cinci oraşe, iar poliţiştii au afirmat că a fost vorba de membrii unor reţele criminale.

Timp de patru zile forţele de ordine s-au confruntat cu protestatari înfuriaţi de decizia liderului unui grupări de extremă-dreapta anti-imigraţie de a arde copii ale Coranului. Cu dublă cetăţenie – suedeză şi daneză – Rasmus Paladan a declarat că a ars deja cea mai sfântă carte a Islamului şi că doreşte să facă din nou acest lucru în timpul unor adunări publice. Ministerul de Externe din Qatar a descris gestul ca pe o incitare şi provocare împotriva musulmanilor din toată lumea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...