spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024

Arde California

-

Două focare care devastează nordul Californiei au format împreună, luni, cel mai mare incendiu din istoria acestui stat american, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Grupate sub denumirea comună „Incendiul din Mendocino Complex”, cele două focare au distrus până în prezent 114.850 de hectare de teren – o suprafaţă apropiată de aceea a metropolei Los Angeles – şi nu sunt controlate decât în procent de 30%, a anunţat CalFire, serviciul californian de luptă contra incendiilor.

- Advertisement -

Două persoane au murit din cauza flăcărilor.

- Advertisement -

„Astăzi, un front atmosferic de presiune ridicată a adus în regiune o vreme mai caldă, secetă şi vânturi puternice”, a anunţat CalFire într-un comunicat.

„În această seară, echipele de pompieri vor încerca să profite de temperaturile mai scăzute” pentru a consolida măsurile de control implementate împotriva incendiului, precizează acelaşi text.

Incendiul din Mendocino Complex a depăşit – prin prisma suprafeţei distruse de flăcări – incendiul Thomas, care a devastat 114.078 de hectare în decembrie 2017.

Incendiul Carr, care continuă să se manifeste în nordul Californiei, a ucis şapte persoane şi a distrus peste 1.600 de clădiri, inclusiv o mie de locuinţe. Până luni, potrivit celui mai recent bilanţ publicat de CalFire, acest incendiu era controlat doar într-un procent de 45%.

Celălalt mare incendiu din regiune, Ferguson, care a determinat închiderea parţială a Parcului Naţional Yosemite, în plin sezon turistic, era controlat în procent de 38%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img