spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022

Arde California

-

Două focare care devastează nordul Californiei au format împreună, luni, cel mai mare incendiu din istoria acestui stat american, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

- Reclama -

Grupate sub denumirea comună „Incendiul din Mendocino Complex”, cele două focare au distrus până în prezent 114.850 de hectare de teren – o suprafaţă apropiată de aceea a metropolei Los Angeles – şi nu sunt controlate decât în procent de 30%, a anunţat CalFire, serviciul californian de luptă contra incendiilor.

Două persoane au murit din cauza flăcărilor.

„Astăzi, un front atmosferic de presiune ridicată a adus în regiune o vreme mai caldă, secetă şi vânturi puternice”, a anunţat CalFire într-un comunicat.

„În această seară, echipele de pompieri vor încerca să profite de temperaturile mai scăzute” pentru a consolida măsurile de control implementate împotriva incendiului, precizează acelaşi text.

Incendiul din Mendocino Complex a depăşit – prin prisma suprafeţei distruse de flăcări – incendiul Thomas, care a devastat 114.078 de hectare în decembrie 2017.

Incendiul Carr, care continuă să se manifeste în nordul Californiei, a ucis şapte persoane şi a distrus peste 1.600 de clădiri, inclusiv o mie de locuinţe. Până luni, potrivit celui mai recent bilanţ publicat de CalFire, acest incendiu era controlat doar într-un procent de 45%.

Celălalt mare incendiu din regiune, Ferguson, care a determinat închiderea parţială a Parcului Naţional Yosemite, în plin sezon turistic, era controlat în procent de 38%.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...